Παστιτσάδα,το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα που προσφέρεται σε επίσημα γεύματα και γιορτές. Μια αγαπημένη συνταγή της Κέρκυρας που θα την βρείτε σε πάμπολλες παραλλαγές. Όποια όμως και να διαλέξετε το πιο πιθανό είναι να έχετε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Ούτε οι ίδιοι οι Κερκυραίοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους για τα υλικά και την εκτέλεσή της. Οι διαφορές τους βρίσκονται στα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν αλλά και στο κρέας, αφού άλλες νοικοκυρές βάζουν μπούτι από μοσχάρι και άλλες κόκορα ή κότα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες χρησιμοποιούν τα μακριά χοντρά μακαρόνια που δένουν άψογα με αυτό το φαϊ και το χαρακτηριστικό μείγμα μπαχαρικών (σπετσέρικο) που την κάνει να ξεχωρίζει. Στην πόλη γίνεται με μοσχαρίσιο κρέας (συνήθως μπούτι) παραγεμισμένο με λεπτοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό και αλατοπίπερο. Στη σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιούνται λάδι, κρεμμύδι, κανέλα, γαρύφαλλο, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο και φύλλα δάφνης. Η χωριάτικη παστιτσάδα γίνεται με κόκορα,
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου