Από τον φίλο μου τον Βασίλη Καραβαση...όπως πάντα εύστοχο !!!


Accounts Without Any Reasonable Reason

Κάθε άτομο ή ακόμα και ομάδα ατόμων δημιουργεί μια εικόνα ή κάποιο «όνομα» στην «κοινωνία» που δραστηριοποιείται. Και αυτό το επιτυγχάνει βάσει του τρόπου ζωής του και της συμπεριφοράς του, και προσπαθεί πάντα να είναι η καλύτερη δυνατή για να γίνεται ή να παραμένει αποδεκτή από τους υπολοίπους ή ακόμα και να βρίσκει μιμητές.
Παντού και πάντα… εκτός του ΦΒ όπου εδώ θεωρούνται όλα ωραία και καλά!! Ή τόσο αδιάφορα που να μην χρειάζεται οιαδήποτε αλλαγή!! 
Είμαστε τόσο αδιάφοροι ώστε δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε ακόμη και την κακή γνώμη των άλλων για εμάς. Εεεε μα… αφού υπάρχει το Μπλόκ!! Μιλάμε για την αργή αλλά σταθερή διάλυση κάθε προσωπικότητας. Αλλά το καλό το ξέρετε φαντάζομαι..?? 

Το καλό είναι ότι το ΦΒ σε κάνει ΝΕΟ!! Όλοι οι έχοντες προφίλ ξαναγίνονται νέοι!! Τι..?? ΔΕΝ το πιστεύετε?? ΜΗΝ αμφιβάλλετε καθόλου!! ΝΑ ρωτήσω...
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εφηβείας?? 

Απομόνωση, αποξένωση απόρριψη, αναποφασιστικότητα, δυσπιστία, αντιγραφή συμπεριφορών, εμμονικές επαναλήψεις λέξεων ή φράσεων, διαρκής αναζήτηση επιβεβαίωσης από τρίτους αλλά κυρίως από δικούς σου ανθρώπους και φίλους, βίαιη και επιθετική συμπεριφορά όταν ενοχλείται και γενικότερα αντιδράσεις που έχουμε?? ξεπεράσει με το τέλειωμα της εφηβείας μας!! 

Ξέχασα κάτι?? 

Τι από αυτά δεν βλέπετε καθημερινά από χιλιάδες χρήστες στο ΦΒ!! Άμα σε λέω...!!!
Και στο μεταξύ ο καθείς εξ ημών, βλέποντας και ακούγοντας ή διαβάζοντας μαθαίνει και αποκτά άποψη.
 Άποψη που βασίζεται στην γνώμη που απέκτησε από την γνώση που αποκόμισε !! Και θα το έλεγα επιτυχία αν η γνώση αυτή στηρίζονταν σε καλά θεμελιωμένες βάσεις, σε μελέτες ή σε γεγονότα. Αλλά φευ… !!! Επιπόλαια συμπεράσματα που στηρίζονται σε αστικούς μύθους ότι χάνονται παιδιά και τους λείπουν τα όργανα!!

 ΘΑ το έλεγα και αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό και δεν το «έλεγαν» σώφρονες και σοβαροί άνθρωποι, δάσκαλοι ή γιατροί, έμποροι και υπάλληλοι, μαζί και τα πιτσιρίκια που απλά πατούν ένα κλικ για να «πουν» στους άλλους ότι τους φάνηκε λογικό !!
 Ότι είχε δηλαδή δεκάδες like, comments ή share!! Αυτή είναι πλέον η αλήθεια και εξαρτάται από τα share ή τα views στο διαδίκτυο!! 
Ένα επιπόλαιο συμπέρασμα που οφείλεται σε (αυστηρά) υποκειμενικά κριτήρια!!! 

Και θα καταλάβαινα την επιτυχία του εγχειρήματος αν ήμασταν όλοι μέσα σε ένα θέατρο και κάποιος φώναζε «Βόμβα». Αλλά εδώ… ?? 
Aραχτοί στον καναπέ με το laptop ανά... πόδας και με άπλετο χρόνο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό… εμείς ψάχνουμε για να βρούμε την καλύτερη φωτογραφία που θα ανεβάσουμε μαζί με άλλες 50 σε καθημερινή βάση!! 
Και θα αγωνιούμε για την ανταπόκριση που θα δείξουν άπαντες από το «φιλικό» κυρίως περιβάλλον μας!!! 

Ακούγεται σκληρό ή και άδικο?? Δεν πειράζει… άλλωστε το λέω σε μένα πρώτα... και πάντα ήμουν σκληρός με τον εαυτό μου. Ποτέ όμως δεν τον αδίκησα!! Τουλάχιστον εν γνώσει μου!!
Γιατί τον σέβομαι πολύ!!
Κι αυτό αποκτά ενδιαφέρον!! 

Πόσοι το κάνουν άλλωστε!!??

ΚΑλό Σαββατοκύριακο να σας ευχηθώ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παστιτσάδα Κερκυραϊκή με μοσχάρι ή κόκορα και χοντρά μακαρόνια Παστιτσάδα,το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα.Ιστορία,διαφορές με το κοκκινιστό κρέας,συνταγή κλπ

Η μίνι φούστα κάνει δυναμικό comeback! Μάθε πώς να τη φορέσεις σωστά