Θα το περιμένατε; Τα κοινωνικά δίκτυα είναι γυναικεία υπόθεση!


Οι γυναίκες είναι πιο κοινωνικές από τους άντρες. Άρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κυριαρχούν στα κοινωνικά δίκτυα, όπως είναι το Facebook, το Instagram, το Pinterest και το Twitter. Αρκετές έρευνες, κυρίως στις ΗΠΑ (Pew Research Internet Center και του American Life Project), καταδεικνύουν ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται καλύτερα τα social media από τους άντρες.

Οι γυναίκες χρήστες των social media είναι νέες, από 18 έως 34 ετών και είναι πολύ πιο φανατικές στη χρήση των social media σε σχέση με τους άντρες. Η έρευνα του Pew που διήρκεσε από το 2008 έως το 2013, έδειξε ότι οι γυναίκες όχι μόνο ξεπερνούν κατά 8% τους άντρες στη χρήση των social media αλλά είναι και πιο δραστήριες.


Οι γυναίκες μοιράζονται περιεχόμενο, φωτογραφίες και videos ενώ κάνουν και περισσότερα σχόλια. Το 59% των γυναικών μοιράστηκε τις προσωπικές του φωτογραφίες ενώ το ίδιο έκανε μόνο το 50% των αντρών. Επίσης, το 53% των γυναικών και μόνο το 42% των αντρών μοιράστηκε τις φωτογραφίες των άλλων.

Μία άλλη έρευνα της εταιρίας δημοσίων σχέσεων Weber Shandwick, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο τα κοινωνικά δίκτυα από το να βγουν ένα ραντεβού ή να περάσουν κάποιες στιγμές με τον σύντροφό τους. 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 24% των γυναικών προτιμούν να δημιουργούν σχέσεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα παρά σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας sites όπως το Pinterest, το Google+, το LinkedIn ή το Facebook.

Ο λόγος είναι ότι μέσα από τα Social media, μπορούν να ελέγχουν πότε και με ποιον μιλάνε.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα social media δημιούργησαν για πρώτη φορά έναν online χώρο φιλικό προς τις γυναίκες. Όταν το Διαδίκτυο ήταν σε εμβρυακή φάση, ήταν περισσότερο ανδρική υπόθεση. Τα κοινωνικά δίκτυα, όμως, άλλαξαν τις ισορροπίες. Βοήθησαν τις γυναίκες να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στην επικοινωνία τους!


Η Πάμελα Ρούτλετζ,
διευθύντρια του Media Psychology Research Center, δήλωσε ότι η τάση των γυναικών να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Οι γυναίκες είναι πιο κοινωνικές και επικοινωνιακές σε σχέση με τους άντρες. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι απλά ένας άλλος τρόπος να χτίζουν αλλά και να συντηρούν τις σχέσεις τους.

Όσον αφορά τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, μπορεί το Pinterest να είναι το αγαπημένο site των γυναικών, με 72% των χρηστών του να είναι γυναίκες αλλά δεν είναι το μόνο. Το 62% των χρηστών του Twitter είναι γυναίκες και κάθε μήνα το επισκέπτονται 40εκ περισσότερες γυναίκες από άντρες.


 Τα ίδια περίπου ισχύουν και για το Facebook όπου το 58% των χρηστών είναι γυναίκες. Οι άντρες τείνουν να προτιμούν τα μουσικά social network sites όπως το Spotify ενώ οι γυναίκες το Instagram.

Τα κοινωνικά δίκτυα λοιπόν φαίνεται να είναι περισσότερο γυναικεία υπόθεση!


Σχόλια

  1. Έχουμε κάνει πράξη την ηλεκτρονική εποχή.
    Σε μεγάλο πλέον ποσοστό οι γνωριμίες πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικούς και όχι με φυσικούς τρόπους.
    Τα κινητά τηλέφωνα στην ηλεκτρονική αυτή επανάσταση ήταν η αρχή.Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '90 έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό.Η αλήθεια είναι ότι η κυκλοφορία τους είχε ήδη αρχίσει γύρω στις αρχές του '90.
    Ταυτόχρονα η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών κάλπαζε ταχέως!
    Τα πρώτα personal computers είχαν κάνει την εμφανισή τους στην χώρα μας ,αρχές της δεκαετίας του '80.

    Τα κινητά τηλέφωνα εάν θυμάστε,στην αρχή δεν τα θεωρήσαμε απαραίτητα.Ένα με δύο χρόνια αργότερα όμως,έγιναν η προέκταση του χεριού μας!
    Μία κάπως ακραία άποψή μου είναι πως η χρήση των κινητών τηλεφώνων,πλέον και των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι μία απατηλή δικαιολογία μέσα στο μυαλό μας προκειμένου να δίνουμε το δικαίωμα στον εαυτό μας για να "ξεχνάμε" τις υποχρεώσεις μας,αλλά και για να τις "θυμόμαστε",όποτε εμείς το κρίνουμε σωστό.
    Υπ'όψην στη σημερινή σύγχρονη εποχή,εμείς οι "σύγχρονοι άνθρωποι" έχουμε τοποθετήσει ψηλά τον πύχη στην προσωπική μας ζωή,όσον αφορά τις απαιτήσεις σε αναλογία με τις δυνατότητές μας.Απαιτούμε από τον εαυτό μας να τα προλαβαίνει όλα και να τα θυμάται όλα.Τα πάντα όμως στη ζωή έχουν όρια...δεν είναι ότι ξεχνάμε πολλές φορές να κάνουμε κάτι,αλλά ότι θέλουμε να προλάβουμε πάρα πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα και σωστά!
    Σίγουρα σε μία επείγουσα στιγμή ένα κινητό τηλέφωνο είναι χρήσιμο...όμως μέχρι εκεί...
    Αναγνωρίζω την ακραία άποψή μου,αλλά από την άλλη στη σημερινή εποχή η χρήση όλων αυτών των ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητών τηλεφώνων, κινητών αφής,tablet,lap top και γενικά ηλεκτρονικών υπολογιστών,προκειμένου να επικοινωνούμε μέσω των social media δεν είναι ακραία;
    Από την άλλη,υπάρχουν δυνατότητες για περισσότερες γνωριμίες και για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή,όπως είναι τα θέματα εργασίας.
    Πολλοί άνθρωποι πλέον εργάζονται μέσω κοινωνικής διαδικτύωσης και η επιτυχία τους εξαρτάται από αυτήν και είναι απόλυτα σεβαστό.
    Γνώμη μου είναι για όσους από εμάς δεν υπαγόμαστε στην παραπάνω κατηγορία των εργαζομένων μέσω των social media,να κάνουμε λογική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και κατά συνέπεια και των social media.
    Μέσα στα πλαίσια της λογικής και με σωστή αντίληψη,μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παστιτσάδα Κερκυραϊκή με μοσχάρι ή κόκορα και χοντρά μακαρόνια Παστιτσάδα,το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα.Ιστορία,διαφορές με το κοκκινιστό κρέας,συνταγή κλπ

Η μίνι φούστα κάνει δυναμικό comeback! Μάθε πώς να τη φορέσεις σωστά