Σιροπιαστό σοκολατένιο κέικ.......


Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. κακάο σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο ζεστό
  • 1 βανίλια
Σιρόπι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτήρι τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
 Πώς το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 -5 λεπτά).
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τη βανίλια. Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα το μπέικιν και τη σόδα.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα των αυγών και το χτυπάμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180°.
  6. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
  7. Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να να δέσει ελαφρώς. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κεικ.
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παστιτσάδα Κερκυραϊκή με μοσχάρι ή κόκορα και χοντρά μακαρόνια Παστιτσάδα,το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα.Ιστορία,διαφορές με το κοκκινιστό κρέας,συνταγή κλπ

Η μίνι φούστα κάνει δυναμικό comeback! Μάθε πώς να τη φορέσεις σωστά