Ο αστρολόγος του govastileto.gr Κώστας Λεφάκης αποκαλύπτει...

...όσα θα φέρει ο Μάιος.


 lefakiskosta


Ζούμε μια εποχή αναταράξεων, αποκαλύψεων και δραματικών αλλαγών. Είμαστε στον Μάιο του 2014 και ο απολογισμός είναι δραματικός. Μέχρι να τελειώσει η άνοιξη αλλά και το φετινό καλοκαίρι θα μεσολαβήσουν εξαιρετικά περιστατικά ενώ μέχρι τις αρχές του 2015 θα έχει σε μεγάλο βαθμό μεταλλαχτεί ο κοινωνικός ιστός. Ο φετινός Μάιος μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε λύσεις και να ενισχύσουμε πρακτικά, οικονομικά και παραγωγικά θέματα και ζητήματα. Η διέλευση του Ήλιου από τον Ταύρο έως τις 21 διευκολύνει την βελτίωση έστω κα μικρή οικονομικών ή άλλων πρακτικών υποθέσεων ή τουλάχιστον δημιουργεί ένα λιγότερο ανήσυχο κλίμα για αυτές, παρουσιάζοντας το ενδεχόμενο εναλλακτικών λύσεων ή εναλλακτικών «θεραπειών» για αυτές. Περνώντας στις 21 του μήνα στους Διδύμους κάνει πιο αισθητά τα όποια κοινωνικά φαινόμενα και μεγαλώνει λίγο το άγχος και την νευρικότητα αλλά μαζί και την επινοητικότητα των ανθρώπων.

Σε γενικότερες γραμμές, ο Μάιος είναι ο μήνας της μεγάλης μεταμόρφωσης στις πολιτικές ισορροπίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Θέματα που θα εξυπηρετηθούν είναι αυτά της οικονομίας, της εργασίας και των δημοσιονομικών υποθέσεων. Ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα είναι η κάλυψη της διαβίωσης, οι καθημερινές ανάγκες και τα έξοδα συντήρησης. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο (διαβίωση) όσο και σε επίπεδο ελεύθερου επαγγελματισμού. Τα γεγονότα ωστόσο που θα διαδραματιστούν στην πορεία του προαναγγέλλουν το καινούργιο κλίμα που θα επικρατήσει τους προσεχείς τρεις μήνες και εκείνο που θα κάνει αίσθηση, θα είναι ότι συμπτώσεις και οι συγκυρίες οι οποίες οδηγούν σε νέες κατευθύνσεις τόσο το δικό μας πολιτικό σύστημα όσο και αλλά της Ενωμένης Ευρώπης, πέρα από τον υπολογισμό και την προσπάθεια των ηγετικών στελεχών. Τόσο εδώ όσο και αλλού.

Οι πολιτικές εξελίξεις και οικονομικές πιέσεις θα είναι το χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών του Μαΐου. Στο μεταξύ, υπάρχει ένα συνεχής παρεμβατισμός παντού. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η οικονομία και μέσα από αυτή δαμάζεται το συναίσθημα και ελέγχεται ο κόσμος. Αυτή τη φορά τα σημάδια του Μαΐου θα είναι προφητικά και καθοριστικά. Σαφώς οι περισσότερες κοινωνικές τάξεις θα συνεχίσουν να παραμένουν κάτω από το φόβο της οικονομικής κρίσης που επιβάλουν οι επικυρίαρχοι. Οι ηγέτες αδυνατούν να αντισταθούν, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και στις αλλαγές που προκύπτουν από τα γεγονότα οι ρυθμιστές έχουν φροντίσει για εναλλακτικές λύσεις. Οι μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις των επικυρίαρχων δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν στάση και άποψη. Απλώς είναι αναγκαίοι οι ελιγμοί όταν το μεγάλο κύμα των ανθρώπων εξαγριώνεται. Επίσης θα δούμε την περιπλοκή του θυμού με τον φόβο και εκεί που τείνει να μεγεθυνθεί ο θυμός έρχεται ο φόβος να κυριαρχήσει τόσο στην πράξη όσο και στην έκφραση ή στην απόφαση.

Αυτό λοιπόν το μεταβλητό κλίμα και μια πιο αισθητή δραστηριότητα, διαφωνία, δικομανία και επιθετικότητα θα παρατηρήσουμε ότι θα είναι έντονα στοιχεία της καθημερινότητας σε όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου και κυρίως συχνά απειλητικές για τις βασικές ισορροπίες σχέσεων και συνεργασιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παστιτσάδα Κερκυραϊκή με μοσχάρι ή κόκορα και χοντρά μακαρόνια Παστιτσάδα,το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κέρκυρα.Ιστορία,διαφορές με το κοκκινιστό κρέας,συνταγή κλπ

Η μίνι φούστα κάνει δυναμικό comeback! Μάθε πώς να τη φορέσεις σωστά